Getstay.nl - Gastvrij aan Zee

De groeten uit Groet

In de omgeving: 159km

De groeten uit Groet

Fietsroute ±35 km

Je fietst door Groet en Bergen.
Groet dankt zijn bestaan aan de natuur: het gebied is ooit dichtgeslibd, waarna het begroeid raakte. Het witte hervormde kerkje stamt al uit 1575 en kijkt uit over polder, dijk, zee en duin. Het kerkje is nog altijd als kerk in gebruik en is ook aangewezen als plaats waar burgerlijke huwelijken kunnen worden voltrokken. Werp in Groet ook een blik op het kleinste en oudste raadhuisje van Nederland. Het stamt uit 1639. Omdat Groet eerst bij de gemeente Schoorl en nu bij de gemeente Bergen hoort is het niet meer in gebruik.

Bergen is vooral bekend als kunstenaarsdorp. Er is zelfs sprake van de Bergense School die tussen 1915 en 1925 haar hoogtepunt beleefde. Onder andere Charley Toorop en The Lau (de opa van de muzikant) hoorden bij deze stroming.

Deze fietsroute voert onder andere door het Noordhollands Duinreservaat, een natuurgebied waar je op de verharde paden mag fietsen en waar een duinkaart verplicht is.

De route kun je downloaden via Fietsnetwerk.nl, download de app of scan de QR-code.

Dank aan Fietsnetwerk.nl voor het uitzetten van deze route.

De routes die wij hier hebben gedeeld, komen van de website: Wat Gaan We Doen. Voor meer leuke routes, check dan zeker even hun website. Hier vindt je genoeg tips voor routes, maar ook andere leuke to-do tips in Egmond en de omgeving ervan. Check ook zeker onze eigen tips over Egmond en de omgeving. 

 

Gerelateerd

Küstenhaus auf der Düne

Meer In de omgeving