Getstay.nl - Gastvrij aan Zee

Fietsroutes Egmond

Fietsroutes Egmond

Fietsen is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke manier om uzelf te verplaatsen, het is ook een geweldige manier om de prachtige natuur en bezienswaardigheden van de Egmonden te verkennen. In deze pittoreske kustplaatsen in Noord-Holland zijn er talloze fietsroutes beschikbaar voor zowel beginners als ervaren fietsers. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen rit door de duinen, langs historische gebouwen en monumenten, of naar een meer uitdagende tocht door het prachtige polderlandschap, er is voor ieder wat wils.

Rondje Noord-Holland (40,4 kilometer) 

Uw fantastische fietsavontuur begint bij Bike Shop Egmond! U gaat op pad door de prachtige duinen, langs de kleurrijke bollenvelden richting het gezellige Alkmaar, en zelfs een stukje langs een adembenemend meer. Deze super afwisselende route heeft echt alles in huis! Op weg naar het historische Alkmaar fietst u dwars door het schilderachtige Noord-Hollandse polderlandschap. De weidse vergezichten en talloze waterloopjes maken de route al geweldig, maar tijdens het seizoen voegt de befaamde Bollenteelt een idyllisch accent toe aan de omgeving. Het is zeker de moeite waard om af en toe even af te stappen en te genieten van de schitterende kleurschakeringen. Na Alkmaar komt u een fraaie oude molen tegen, de Noordermolen. Ook fietst u een stukje langs het betoverende Uitgeestermeer. Via Egmond-Binnen rijdt u terug naar het sfeervolle Egmond aan Zee. Geniet van elke pedaalslag op deze onvergetelijke route! 

Door de duinen (47,5 kilometer) 

Als u op zoek bent naar een prachtige fietsroute, raden wij onze favoriet aan. U begint in het schilderachtige Egmond aan Zee en fietst vervolgens via Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen, Heiloo, Limmen en Castricum. Vlak voor Heemskerk slaat u af naar de kust en begint het écht mooie deel van de route. U betreedt het Noordhollands Duinreservaat, een uitgestrekt gebied vol flora en fauna waarvan u het hele jaar door kunt genieten. Tijdens uw fietstocht is het zeker de moeite waard om af en toe even te stoppen en te genieten van de Schotse Hooglanders, wilde paarden, mooie planten en prachtige vergezichten die u onderweg tegenkomt. 

Als u niet kunt kiezen (48,5 km)

Vanaf Egmond aan Zee gaat u in noordelijke richting naar Bergen aan Zee. Het schitterende gebied van de Schoorlse Duinen biedt een prachtige omgeving om doorheen te fietsen, en onderweg kunt u genieten van de charmante winkeltjes en terrasjes in het kunstenaarsdorp Bergen. Wanneer u verder fietst, bereikt u Alkmaar, ook wel bekend als kaasstad. Hier zijn talloze gezellige restaurants en winkels te vinden, evenals boeiende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Volg vervolgens de route richting Heiloo en Egmond-Binnen en geniet van de prachtige duinen die op u wachten. Wellicht spot u zelfs een Schotse Hooglander tijdens de laatste kilometers. Ontdek hier de volledige route.

Kortom genoeg te ontdekken

De Egmonden vormen een prachtig gebied dat een schat aan fietsmogelijkheden biedt. De diverse fietsroutes nemen u mee door betoverende duinlandschappen, langs de schilderachtige kustlijn en door karakteristieke dorpen met een unieke charme. Of u nu de voorkeur geeft aan een ontspannen rit door de natuur of de levendigheid van pittoreske plaatsen wilt ervaren, deze regio heeft voor elk wat wils.

De duinen van de Egmonden bieden niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook een rustige en vredige sfeer. Terwijl u langs de kustlijn fietst, wordt u getrakteerd op het geluid van de golven en de verfrissende zeelucht. Onderweg komt u door gezellige dorpjes met authentieke architectuur en gastvrije sfeer.

De fietsroutes zijn zorgvuldig uitgestippeld om u een gevarieerde en boeiende ervaring te bieden. Van historische bezienswaardigheden tot moderne voorzieningen, u zult versteld staan van de diversiteit die de Egmonden te bieden hebben. En terwijl u geniet van het landschap, kunt u ook profiteren van de vele gelegenheden om te ontspannen op terrasjes, lokale lekkernijen te proeven in charmante eetgelegenheden en unieke boetiekjes te ontdekken.

Kortom, laat u betoveren door de veelzijdigheid van de Egmonden en ontdek de prachtige combinatie van natuur, cultuur en gastvrijheid. Of u nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen tocht, deze regio biedt alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijke fietservaring. Veel plezier tijdens uw ontdekkingstocht!