Getstay.nl - Gastvrij aan Zee

12 leuke ideeën om te doen in Egmond en omgeving

12 leuke ideeën om te doen in Egmond en omgeving

De meeste van onze vakantiehuizen liggen in Egmond of de omgeving hiervan. Wist je dat Egmond ook een hele leuke omgeving is om dingen te doen? Niet alleen de natuur is een geweldige basis voor vele activiteiten, het biedt meer. Wij hebben een lijst gemaakt voor 12 leuke ideeën om te doen in Egmond en de omgeving ervan! 

 

 

Natuur

1. Dieren fan? Dan kun je een bijzondere activiteit plannen zoals.. paardrijden langs het strand. Manege de Hoef in Egmond aan den Hoef biedt bijvoorbeeld opties voor zowel duin- als strandritten!

2. Misschien iets te spannend voor je? Bezoek dan de Alpaca Eco Farm in Egmond aan den Hoef voor een high tea, feed & greet of wandeling met de meeste schattige alpaca’s!

3. Bezoek de Vuurtoren J.C.J. Van Speijk, deze kun je niet te missen als je naar Egmond komt. De vuurtoren J.C.J. van Speijk is een vuurtoren aan de Noordzeekust bij Egmond aan Zee. De J.C.J. van Speijktoren is een van de oudste nog actieve vuurtorens van Nederland. De voet van de vuurtoren vormt een graftombe, die herinnert aan luitenant-ter-zee Jan van Speijk.

Ontspanning

4. Ga een dagje naar Zenmoodz, het wellness centrum van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Je kunt hier heerlijk ontspannen en weer helemaal tot jezelf te komen. Neem daarom een bezoek aan de verschillende sauna’s, dompelbaden, relaxruimtes of boek een heerlijk arrangement.

5. Bezoek markten en ga tweedehands shoppen, check onze blog voor de leukste markten en tweedehands winkels in omgeving!

Cultureel

6. Het kunstdorpje Bergen ligt op minder dan 10 kilometer van Egmond vandaan en is daarom zeker een bezoek waard.

7. Wij zijn fan van het Museum Kranenburgh in Bergen. Hier laat je je inspireren door kunst. Kranenburgh wisselt namelijk geregeld met een aanbod van verschillende tentoonstellingen en exposities. Voor jong en oud. 

8. De Alkmaarse kaasmarkt is bekend. De traditie wordt in stand gehouden sinds 1593, met de start van het kaasdragersgilde. Elke vrijdag om 10.00 uur gaat de markt op het Waagplein open met het luiden van de bel. Tijdens de zomervakantie is er ook een kinderkaasmarkt, een speciale rondleiding voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In de directe omgeving van de kaasmarkt vind je diverse andere kraampjes met ambachtelijk gebak, kunst, natuurlijk kaas en van alles. De kleurrijke kaasmarkt is gratis, vrij toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen en voor mensen met een handicap.

9. Het Bunkermuseum Jansje Schong is een interessant bezoek in Egmond aan Zee als je van geschiedenis houdt. Het is een klein museum over de jaren ‘40-‘45 in Egmond en omgeving. Op openingsdagen staan er gidsen voor u klaar om dit verhaal met u te delen. Volgens ons zeker de moeite waard!

Actief

10. Ooit gehoord van een E-chopper? Deze vindt je bij Coast Cruisers! De plek in Egmond aan zee voor E-chopper verhuur en verkoop. Coast Cruisers biedt ongetwijfeld het leukste uitje in Egmond aan zee. Stap op 1 van onze E-choppers en ontdek wat de omgeving van ons dorp. Met een E-chopper rij je geruisloos en milieuvriendelijk naar elke bezienswaardigheden in de buurt. Je heb nooit wind tegen alleen maar de wind door je haren.

11. Huur een bootje in Alkmaar, neem bijvoorbeeld zelf lekker hapjes en drankjes mee en geniet van de buitenlucht. Je kunt vanaf de Alkmaarse Bootjes verhuur varen naar Bergen, Langedijk, De Rijp en zelfs Akersloot! 

12. Plan een dagje Batavier met de kids, met volwassenen kan natuurlijk ook! Je kunt hier onder andere waterfietsen & varen, scheuren in minicars, midgetgolfen of een feestje geven. 

Zo dat waren voor nu onze 12 leuke ideeën om te doen in Egmond en omgeving! Heb je al een idee welk van de 12 jouw favoriet is? 

ideeën om te doen in Egmond en omgeving
massage in egmond
Alkmaar stad
Montainbike in de duinen

Gerelateerde berichten